fredag 1. februar 2013

Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet

Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet er en vår tids store samtidsromaner. Den beskriver nesten et helt samfunn, og et knippe menneskers typiske hverdager og skjebner.

Jeg synes denne romanen er god fordi den beskriver samfunnet slik det er akkurat nå på så god måte. Den var til tider litt traurig å lese, og den hadde ikke den helt store spenningskurven. Allikevel tror jeg framtidige generasjoner også vil ha glede over å lese en så dyktig og gjennomgående beskrivelse av vårt samfunn og vår typiske hverdag.

4 kommentarer:

 1. Veldig bra innlegg Eirik! Boken høres bra ut, skal prøve å få lest den.

  SvarSlett
 2. helt ening, Eirik. Det får en til å tenke over hvordan samfunnet er organisert.

  SvarSlett
 3. Hei Eirik! Jeg er veldig glad for at du likte boka mi. Skjønner godt at den tidvis kan være traurig med alle sine detaljer og ikke minst så mange sider. Men skulle jeg fange et helt samfunn så måtte jeg forsøke å sneie innom alt! Men altså: takk igjen for gode kommentaren. Slikt gleder forfatteren..

  mvh.
  Eivind Hofstad Evjemo

  SvarSlett
 4. Det er svært hyggelig å se at en blogg kan fungere som en kontaktkanal mellom forfattere og lesere direkte! Her kommer en kommentar fra lærer:
  Jeg leser nå "Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet", og jeg drister meg til å mene noe om boka selv om jeg ikke har lest den ferdig. Mitt inntrykk er at Evjemo er ambisiøs og dyktig ung forfatter som behersker faget sitt. Boka virker svært godt bygget opp, og jeg har en følelse av at leser får noen ledetråder underveis. Vi følger noen mennesker tett og Evjemo har et godt språk og evne til å skildre godt. Enkelte scener er svært rørende. Menneskene er skildret varmt og troverdig og derfor har denne boka masse av det Margunn Vikingstad kaller "det affektive elementet" Realismen er krystallklar. Jeg tror denne boka kan gripe mange lesere, på en annen måte en mange av de andre bøkene som er nominert til "Ungdommens kritikerpris". Mitt inntrykk, er at boka tar for seg Norge her og nå uten ikke så mye kjølig distanse. I dette tilfellet er det positivt...

  SvarSlett