fredag 1. februar 2013

Jeg Nekter av Per Petterson

Jeg Nekter av Per Petterson
Jeg nekter var den andre boken jeg leste i leseprosjektet, og er en spennende roman om hvordan et vennskapsforhold kan snus på hodet på kort tid, og endre alt. Boken handler om Tommy og Jim og livshistorien deres fra barn til voksne. En fortelling om nærhet, tillit, trygghet, og et vennskapelig bånd, Men også redsel, forsvinninger, og sorg, og kanskje mest av alt et fellesskap. Jeg Nekter er en av de romanene som har vært mest gripende i leseprosjektet, og er min favoritt etter 4 bøker. Språket er kort og presist og gjør det lett å komme igjennom, men klarer likevel å skildre karakterene på en helt unik måte. Hver setning er nøye ordlagt. Du blir engasjert i lesningen, og det er ikke vanskelig å komme igjennom boken. En ting du må passe på er de store hoppene i tid, og dette kan være demotiverende for noen.

Hvis du snart skal starte på en ny bok, kan denne være et glimrende valg. 

7 kommentarer:

 1. Jeg likte også denne boken kjempe godt! Noe jeg likte spesielt var den åpne slutten. Her vil alle "historiene" til de som tok del i paralellhandlingen lever videre. Man kan danne seg et eget bilde av hva som vil skje fremover for hver enkelt. Med andre ord, boken falt i smak

  SvarSlett
 2. Takk til Tobias for flott innlegg og Julie for god kommentar. Jeg håper mange får lyst til å lese boka. Det blir spennende å se om den blir en av klassens "Topp-tre" bøker. Hva mener dere andre?

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Høres ut som flere liker denne boken, så gleder meg til å starte å lese Jeg Nekter:)

  SvarSlett
 5. Dette var den første boken jeg leste i denne leseprosjektet. Definitivt en bok det er verdt å lese!

  SvarSlett
 6. Jeg likte også boka veldig godt, og må si meg veldig enig i akkurat det Julie kommenterte! Likte slutten veldig godt.

  SvarSlett
 7. Jeg nekter er også nominert til p2-lytternes romanpris. Leif Ekle skriver om boka her: http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.8329982.Her finner dere også flere TV-program hvor Per Petterson har vært gjest. Mye fint å se og lese!

  SvarSlett