torsdag 7. februar 2013

"Syngja" av Lars Amund VaageJeg har lest Syngja, og jeg sitter igjen med reaksjonen "Wow!". Det er på mange måter en tung bok, både når man ser på språket og selve temaet i boka. Men makan til ærlig, sterk og åpen bok, møter man ikke ofte! I starten la man ganske godt merke til at språket var litt tungt, men det glemmer man nesten med en gang! Man blir så utrolig godt kjent med hovedpersonen og hvordan han takler å være forelder til et autistisk barn, det kan ikke bli mer ekte og nært enn dette. Jeg liker ekstremt godt at det er en far som skildrer dette livet da de ofte har en annen måte å takle og føle utfordringer og vanskelige situasjoner på,  i forhold til om det hadde vært en mor. Det er spenstig og utrolig imponerende!

Les les les!


7 kommentarer:

 1. Jeg kan være enig i at den var svært original. Kategoriserer boken som helt ok som følger av at jeg følte jeg måtte like den pga. handlingen. Tross alt er det en veldig godt skrevet bok!

  SvarSlett
  Svar
  1. helt enig med deg celine, Syngja er en virkelig sterk og følelsesladd bok med meget gode skildringer.

   Slett
 2. Flott bok! Vaage er utvilsomt en mester i å skrive, og det faktum at det står på nynorsk gjør teksten mer poetisk. Fremfor alt forteller syngja om de som er annerledes og de som skal ta vare på dem: om frustrasjonen og utilstrekkeligheten, om arbeidet som aldri tar slutt. Men først og fremst er boka et nydelig portrett av G. En flott bok med et sterkt budskap:)

  SvarSlett
 3. Helt enig i dette, Celine. Etter fire bøker mener jeg fortsatt at Syngja er en god kandidat til å vinne, min favoritt hittil. Sjekk ut innlegget jeg skrev om boka lenger ned på bloggen.

  SvarSlett
 4. Det var et flott innlegg om "Syngja", Celine! Har ikke reflektert så mye over at det er far som beskriver (og ikke mor), men du har helt rett - det ville vært en annen roman hvis det var mor!Og at du glemmer at boka er skrevet på nynorsk, betyr jo virkelig at du blir revet med av det som skildres!

  SvarSlett
 5. Har akkurat lånt meg den boken nå etter jeg leste innlegget ditt. Håper jeg blir like fornøyd med den som deg etter å ha lest den! Dette blir bra

  SvarSlett
 6. Enig med det du sier, men likevel syntes jeg den var litt tung å lese. Ting tok lang tid, men nå har jeg også litt dårlig tålmodighet!

  SvarSlett