fredag 8. februar 2013

"Leve posthornet" av Vigdis Hjort

Jeg synes at denne boka er en tanke "forsømt" her på bloggen, og jeg håper at vi kan få inn flere innlegg og kommentarer om denne romanen. Jeg synes personlig at det er en meget underholdende roman, ja kanskje den mest underholdende av de nominerte bøkene. 
Teksten har flere sterke sider, humor, varme og en spennende handling, er noen av dem.Det er flott hvis noen vil kommentere noe av dette. Greier vi  å få igang en diskusjon om noen av bi-personene i denne boka, så er jeg klar for å diskutere!

3 kommentarer:

 1. Leve posthornet er også nominert til p2-lytternes romanpris! Marta Nordheim skriver om den på litteratursidene hos NRK. http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.8359994 Det har også vært et bokprogram med Vigdis Hjort, dere finner det hvis dere går inn på lenken.
  Det er ganske utrolig at en bok om postdirektivet er skrevet sånn at den er spennende, men det synes jeg Vigdis Hjort har klart.

  SvarSlett
 2. jeg har lest litt på denne boken og kan si meg enig i det Terje skriver. Leve Posthornet er en svært underholdende bok og er noe annerledes skrevet enn de andre bøkene, på en god måte vel og merke :)

  SvarSlett
 3. Det er utrolig mye å gripe fatt i og diskutere i denne romanen, syns jeg. Hun skriver jo på en måte flere historier. Jeg ble virkelig grepet av historien om lærerinnen i Finnmark, og om "de hjemløse brevene". Hjorth får godt fram motsetningen mellom det urbane byråkratiet omkring Postdirektivet og det hverdagslige livet til postens grasrot! Herlig beskrevet gjennom Rudolf Karena Hansen!Gjør hun narr av dem? Fremstilles de som naive? Har dere noen tanker om det?

  SvarSlett