onsdag 30. januar 2013

"Hula Lou" av Wenche-Britt Hagabakken


Jeg har nå lest ut boken Hula Lou. Denne boken handler om Eli Berg Johansen, en voksen og etablert dame, som mimrer tilbake om sin onkel Finn. Onkel Finn hadde levd et liv ingen egentlig hadde forstått seg på, men han og Eli hadde alltid hatt en god tone. Han har nå havnet på sykehjem, og Eli "manner seg opp" til å dra og besøke han.

Hula Lou er en tildels "sær" bok, men etter min mening; på en god måte. Det tok litt tid før jeg skjønte helt hvor forfatteren ville hen med det hun fortalte, men da jeg først kom litt inn i det, likte jeg den veldig godt. Denne boken leste jeg ut på kun én ettermiddag, så jeg kan virkelig påstå at den både er lettlest og fengende.   Jeg anbefaler denne til alle som er ute etter en lettlest og forholdsvist tynn og spennende bok :-)

10 kommentarer:

 1. Høres kjempe bra ut! Gleder meg til å lese den etter jeg er ferdig med "Hjem til meg":):)

  SvarSlett
 2. Jeg likte også denne boka veldig godt, og jeg hadde en ganske lik erfaring med at man måtte komme godt i gang før den ga mening. En sær, men sterk og solid bok :)Man blir veldig godt kjent med Finn og historien hans! Absolutt verdt å lese.

  SvarSlett
 3. Jeg er enig med deg Mari om at boka er tildels sær og det var ikke før i den siste delen jeg forsto sammenhengen i boka. Etter at jeg nå er ferdig med boka og har forstått og tolket innholdet med andre sitter jeg også igjen med en opplevelse av at Hola Lou er en god bok med en fin historie.

  SvarSlett
 4. jeg likte ikke hola lou så veldig godt, men det er jo forkjellige meninger:)

  SvarSlett
 5. Holder på å lese Hula Lou nå, så jeg gleder meg veldig til å komme litt inn i handlingen :D Nå vet jeg hva jeg kan se frem til!!

  SvarSlett
 6. Må si meg enig! Mye flott språk her.

  SvarSlett
 7. Hei alle gode lesere i klasse 2 STC, veldig interessant å lese det dere skriver om Hula Lou og de andre bøkene her. Dere er dyktige lesere som har funnet ut av min måte å skrive på. Som forfatter jobber jeg med selve den menneskelige erindring, hukommelsen og minnene våre. Hva er det som får oss til å huske noe som skjedde tidligere i livet, da vi var barn? Og hvordan vi i tankene lever i strømmen av tid, og hele tida beveger oss i ulike tidssoner. Ofte, når vi tenker tilbake, viser mye seg å være litt annerledes enn vi trodde. For eksempel kan en onkel Finn vise seg å ha betydd mye for hvem vi ble, mye mer enn vi ante da vi var små. Som Eli i boka. Jeg er imponert over at dere har funnet ut av tidmosaikken i boka mi, som jo er skrevet som et speil av hvordan minnnene lever i oss. Dere er så bra lesere. Lykke til med videre fordypning i bøkene.
  Vennlig hilsen Wenche-Britt Hagabakken

  SvarSlett
 8. Nå gleder jeg meg VELDIG til å lese denne boken!

  SvarSlett
 9. Jeg vil takke forfatter Wenche-Britt Hagabakken for en kjemefin kommentar til det som er skrevet om boka hennes "Hula Lou".Jeg er enig med deg, Wenche-Britt Hagabakken. Elevene som skriver her er gode lesere! Jeg tror at kommentaren din vil få flere folk til å lese boka.Det er interessant for oss å få en beskrivelse av skrivearbeidet ditt. Det å skape leselyst er veldig positivt, ja kanskje det viktigste med hele dette prosjektet, og nå tror jeg at enda fler vil lese denne boka:-)De av dere som ikke har lest "Hula Lou", gjør det nå, og kom gjerne med flere innlegg og kommentarer..

  SvarSlett