onsdag 30. januar 2013

"Isberg" av Lars Ove Seljestad
Jeg har lest ferdig  boken "Isberg" som er skrevet av Lars Ove Seljestad. Isberg handler om en tenåringsgutt som overlever et ras. Vi følger guttens liv etter denne grusomme hendelsen. Vi får se hvordan det påvirker han som person og hans hverdag.


Boken er skrevet på nynorsk, men språket er så greit og enkelt at man ikke tenker over at det er nynorsk man leser. Boken er veldig tynn, så det går fort å lese. Jeg vil absolutt anbefale folk å lese denne boken, den er lettlest, tynn og interessant. Så hvorfor ikke? Jeg tror at denne boken faller mer i smak for ungdommer enn for voksne. Språket er ganske ungdommelig, og ungdommer kan nok relatere mer til boken enn voksne.
Av alle bøkene jeg har lest hittil i dette prosjektet er det Isberg som har falt mest i smak. Det var spennende å lese Isberg og samtidig lærte man litt nynorsk. Jeg kunne godt lest boken igjen

12 kommentarer:

 1. Jeg er veldig enig med deg - dette er en av de bedre bøkene jeg har lest i dette prosjektet også. Et stort pluss for at den var tynn og lettlest. Glemte nesten at jeg leste på nynorsk!

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig i det du har sagt. Boken er også hittil min favoritt bok. anbefaler den på det sterkeste!

  SvarSlett
 3. Helt enig, Martine. Dette er også min favoritt hittil!

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Jeg tenkte heller ikke noe over at den var på nynorsk. Likte at det var en såppas spennede start med mange gode beskrivelser. Min favoritt hittil tror jeg må bli "Jeg nekter" av Per Petterson. Den er også veldig lettlest! :)

  SvarSlett
 6. Kjempe enig i det du har skrevet. En av mine favoritter hittil!

  SvarSlett
 7. Flott innlegg! Fikk virkelig lyst til å lese boka!

  SvarSlett
 8. Veldig enig, en av mine favoritter!

  SvarSlett
 9. Veldig enig, en av mine favoritter!

  SvarSlett
 10. enig, liker denne boka jeg også! den er spennende!:)

  SvarSlett
 11. Hei folkens! Gøy at det er litt liv i bloggen igjen. La oss prøve å holde hjulene i gang her. Det kan være mange som følger med på hva vi driver med, og bloggen er vårt "utstillingsvindu" for resten av skolen og dem som er med på prosjektet.
  Jeg har også lest "Isberg" Jeg har nå lest alle, bortsett fra at jeg ennå ikke er ferdig med "Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet av Eivind Hofstad Evjemo. Det ser for meg ut til at mange liker Isberg. Det skjønner jeg godt. Den er fin, men litt for kort, synes jeg...
  Jeg er spent på hvilken bok som blir klassens favoritt til slutt. Vi må til å lage vår topp-tre liste snart...:-)

  SvarSlett
 12. Jeg er helt enig med deg Martine :D Denne boken var absolutt en spennende bok som er veldig ungdommelig! Siden den er på nynorsk er det mange som tror den blir vanskelig å lese. Men denne boken var såpass lettlest og retta mot oss, så man tenkte ikke noe over at den var på nynorsk!
  En av mine favoritter!!

  SvarSlett