fredag 7. desember 2012

"Syngja" av Lars Amund Vaage

Jeg leser for øyeblikket boka "Syngja" av Lars Amund Vaage. I "Syngja" skildrer Vaage hvordan det er å ha et autistisk barn og de hindringene man møter i hverdagen. Det er interessant å lese en helt åpen og ærlig bok, hvor man får et innblikk i det en forelder føler når ting ikke går nøyaktig slik en håper på. Måten Vaage skriver på er en smule spesiell. Han er helt klart en poet og på flere måter en filosof. Han skriver til tider veldig lange setninger med mye informasjon og man merker hvor lenge han har reflektert over livet sitt og hva han kunne gjort annerledes. Snart ferdig med boka nå!

Lars vant nettopp Nordisk råd Litteraturpris for denne boka, så jeg anbefaler alle å lese denne så fort som mulig.

3 kommentarer:

  1. Så fint du beskriver måten Vaage skriver på! Haen er en filosof og poet! Det er jeg enig i, jeg vil også anbefale alle å lese boka. Den er veldig sterk.

    SvarSlett
  2. Det er mange litterære priser som deles ut, så det er ikke så rart at du blander. Vaage har akkurat mottatt Brageprisen for "Syngja", altså ikke Nordisk Råds litteraturpris. Den var det Merethe Lindstrøm fikk nå i 2012, for romanen "Dager i stillhetens historie", som sikkert også er en lesverdig bok!

    SvarSlett
  3. Har også lest boken Syngja og er veldig enig om at boken er veldig åpen og ærlig, noe som også har ført til at jeg sitter igjen med et veldig sterkt inntrykk av boken. I tillegg er boken skrevet på nynorsk som gjorde å at jeg følte boken ble enda mer personlig. Jeg vil også anbefale alle å lese den!

    SvarSlett